Onze visie op duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Autotrust hoog in het vaandel. Daarom repareren we onderdelen liever dan we ze vervangen. Dat is een bewuste keuze, want hierdoor geven we onderdelen een langer leven en produceren we minder afval.
Repareren lukt ons inmiddels in ruim tachtig procent van de situaties waarbij het gaat om motoren, versnellingsbakken en accupakketten van elektrische auto’s. Daar zijn we trots op, want dit draagt niet alleen bij aan het betaalbaar houden van onze dienstverlening, maar ook aan milieuvriendelijkheid.

 

 

Repareren als het kan, vervangen als het moet
Repareren klinkt heel logisch, maar het is niet altijd mogelijk. Soms is vervangen bijvoorbeeld nodig om de veiligheid, kwaliteit en de zekerheid van de auto te waarborgen. Maar om het milieu te ontzien vervangen we waar mogelijk.

Grip op garantie houden met ruil- en revisieonderdelen.
Door zorgvuldig te overwegen welke onderdelen worden gebruikt en te kijken naar alternatieve kanalen, zoals jong gebruikte onderdelen, besparen we kosten. Bovendien hebben we een focus op duurzaamheid, waarbij we schadeauto's demonteren en herbruikbare onderdelen opnieuw inzetten. Op deze manier houden we het betaalbaar met oog voor het milieu.

Autotrust heeft een breed netwerk met reparatie specialisten. Bij complexe reparaties helpt Autotrust de consument naar een garage die er tijd, capaciteit en expertise voor heeft. Bovendien houden we de opbrengst en de winst voor de garage gewoon op hetzelfde peil als dat vervanging zou opleveren. De keuze voor repareren en daardoor duurzaam werken heeft geen financiële consequenties voor het reparerend autobedrijf.
Waarbij de rol verder gaat dan alleen de garantie. Autotrust is voor haar klanten een partij die kennis en advies geeft. Over het beheersbaar houden van kosten en passende aanpak.

De volgende stap: reparaties voorkomen
We hebben veel ervaring met reparaties. Daardoor beschikken we over heel veel data. Door onze ervaring kunnen we goed meedenken met oplossingen voor met het reparerend autobedrijf.
We zijn trots op wat we bereiken voor de klant, de garagehouder en het milieu. Toch blijven we zoeken naar mogelijkheden om nog duurzamer te werken. Dat kan wanneer we reparaties voorkomen door advies te geven over (onderhouds)producten. Het wagenpark heel houden door preventie levert flinke besparingen op voor automobilist, garagehouder en milieu.
Middelen die we besparen investeren we om duurzame mobiliteit in stand te houden. Door continu te zoeken naar nieuwe manieren houden we de garantie betaalbaar, bieden we het garagebedrijf een gezonde marge én ontlasten we het milieu.

 

Relevante andere artikelen