De stichting 100% onderhouden en garantiedienstverlener Autotrust slaan de handen in een en starten vandaag met een nieuwe samenwerking middels een pilot voor BOVAG-leden. Hierdoor krijgen BOVAG-leden korting op de BOVAG garantieproducten powered by Autotrust bij elke auto die het 100% onderhouden keurmerk meedraagt.

Het idee is simpel. Verkoop je een auto die volledig onderhouden is, dan krijg je minder snel te maken met garantieclaims. Die aanname klinkt volkomen logisch, maar een garantiedienstverlener wil dat altijd bevestigd zien in de werkelijke cijfers. Vandaar dat Autotrust dit grondig uitgezocht heeft. De conclusie was dat de garantiekosten daadwerkelijk lager zijn bij een volledig onderhouden auto. Alle reden dus om een volledig onderhouden auto te belonen. Daarom gaat Autotrust een samenwerking aan met de stichting 100% onderhouden. Hiervan kunnen BOVAG leden exclusief profiteren. Vanaf nu geeft Autotrust een korting van €25,- excl. BTW op een garantie voor elke auto die voorzien is van het 100% onderhouden keurmerk.

Kostenbesparing
De timing van deze samenwerking is niet toevallig. Afgelopen jaar ging de termijn van BOVAG-garantie van 6 naar 12 maanden. Veel bedrijven kozen er daarom voor om dit garantierisico onder te brengen bij een externe garantiedienstverlener. Autotrust (dochter van Bovemij) is marktleider op het gebeid van autogaranties en ontwikkelde zelfs speciaal voor BOVAG leden diverse keuzemogelijkheden om het garantie risico geheel of gedeeltelijk te verleggen.
Frouwke Herder licht toe: “We proberen de prijzen laag te houden en staan dus altijd open voor samenwerkingen die hierbij helpen”

Voor alle BOVAG-garantieproducten van Autotrust en dus exclusief voor BOVAG-leden geldt nu de speciale korting. Deze kan eenvoudig toegevoegd worden tijdens het afsluiten van de garantie in de Autotrust portal. Wel dient vooraf dan het 100% onderhouden keurmerk aan dat voertuig toegekend te worden in de advertentiesoftware waarmee het autobedrijf werkt.

Waarom kiezen autokopers het 100%-onderhouden keurmerk?
Anton Pluim “De grootste angst voor een autokoper is dat je na de aankoop toch te maken krijgt met onverwachte reparatiekosten. Men zoekt dus zekerheid over het onderhouds- en reparatieverleden van een auto en het 100% keurmerk geeft dat”.
Steeds minder auto’s hebben een papieren onderhoudsboekje in het dasboardkastje liggen. De informatie over uitgevoerd onderhoud is vaak versnipperd en gek genoeg voor de auto-eigenaar en eventuele. autokoper slecht toegankelijk. Men waardeert daarom het 100% onderhouden keurmerk waaraan je kunt zien dat een auto daadwerkelijk alle voorgeschreven onderhoudsbeurten heeft gekregen. Autokopers zijn namelijk bereid om minimaal €250 meer betalen voor dezelfde auto met een bewezen volledige historie.

Over Stichting 100% onderhouden
De stichting 100% onderhouden zet zich in om de transparantie, veiligheid en duurzaamheid rond auto-onderhoud te bevorderen. De stichting is initiatiefnemer van een kwaliteitskeurmerk naar het voorbeeld van Nationale Autopas. Hieraan kunnen autokopers bij ruim 5.000 aangesloten auto(dealer)bedrijven zien dat een auto een aantoonbare gecontroleerde onderhoudshistorie heeft. De stichting 100% onderhouden is onderdeel van BOVAG.

Over Autotrust
Autotrust is dé garantiedienstverlener in Nederland op het gebied van autogaranties. Door onze expertise op het gebied van autotechniek, ons innovatieve karakter en ons vermogen om altijd te handelen vanuit onze passie en enthousiasme zijn wij uitgegroeid tot marktleider op het gebied van garanties voor zowel gebruikte als nieuwe voertuigen. Speciaal voor BOVAG leden hebben wij een oplossing ontwikkeld waarbij de ondernemer, het risico op garantiekosten grotendeels kan verleggen naar Autotrust.

Relevante andere artikelen